mail_top
Вдъхновени от иновации, задвижени от интелект
bg en  

Иновациите, които помагат на всеки бизнес

11.12.2020
Atanas-Peshev-GPS-Systems-Bulgaria

ИМАМЕ УДОВОЛСТВИЕТО ДА ВИ ПРЕДСТАВИМ АТАНАС ПЕШЕВ, СОБСТВЕНИК И ОСНОВАТЕЛ НА GPS SYSTEMS BULGARIA ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА СПИСАНИЕ FORBES Bulgaria.
GPS SYSTEMS BULGARIA е сред най-бързо развиващите се компании у нас. Стартира преди повече от две десетилетия като софтуерна компания. В момента, благодарение на далновидния мениджмънт и приложените иновации, е лидер в производството и поддръжката на охранителни системи у нас. От 17 години GPS SYSTEMS BULGARIA дава и интелигентни решения за управление на флотилии от превозни средства. Компанията следва новите тенденции и създава мултифункционални възможности в полза на всеки бизнес. Изцяло иновативната система за GPS проследяване и контрол на МПС-та в реално време е предвидена за улеснение на флиийт мениджмънта. Фирмата предлага много и различни иновативни решения. Разработва индивидуални пакети за всеки клиент, защото детайлът и личното отношение имат значение.
GPS SYSTEMS BULGARIA постоянно надгражда софтуера си, за да отговори на нуждите на клиентите си. Компанията е изцяло българска разработка. Има клиенти от цял свят.
GPS SYSTEMS BULGARIA е високотехнологична компания. Кое я отличава от конкурентите, г-н Пешев?
Основната разлика е, че имаме затворен цикъл – абсолютно всичко си правим сами за различните продукти. С GPS-ите за проследяване сме затворили процеса – от производството на крайните устройства през картографирането до софтуера и хардуера. Цялата развойна дейност е вътрешна разработка. За охранителните централи предимството ни спрямо конкурентите, е че имаме много голям практически опит. Преди да внедрим някое подобрение, го изпробваме - ние сме и производител, но и потребител. Използваме изцяло собствения си опит при всяка разработка. Освен това сме иноватори, защото произвеждаме неща, които липсват на пазара.
Какви пакети от функционалности предлага компанията?
GPS-ът има много функционалности – може да служи за логистика, за контрол, за управление на автопарк, за оптимизация на разходите. Зависи от предпочитанията на клиентите ни. Той може да контролира не само маршрута в реално време, но и дали водачът на даденото МПС спазва пътните знаци. Ние сме гъвкава компания – например, разработихме иновация за клиентите си след като излезе т.нар. „данък уикенд“. С нея те могат да проследят кога се ползва автомобилът за лични и кога за служебни нужди. Шофьорът пък може да получава в реално време маршрути, тайминги... Може да се следи времето, за което се отива до дадена дестинация. За нас това беше много важно, защото другите системи не го следят. Имаме автоматизирани логики – например клиентът трябва редовно да прави справки за нещо периодично. Ние имаме решение за това - програма в програмата, която автоматично извършва справка и изпраща на клиента крайния резултат. Например – може да се заложи параметър дали служителите спазват правилника за движение и да се оцени работното място. Ако резултатът не отговаря на зададените параметри – чрез SMS или имейл се уведомява собственикът или мениджърът. Имаме клиенти, които искат GPS-ът да има зони, в които даден автомобил може или не може да влиза. Също така, може да се проследява не само времето, но и скоростта, както и дали резервоарът е отворен извън обсега на бензиностанция. Може да се зададе логика къде не трябва да се спира, което е изключително полезно за инкасо автомобилите. Изцяло се съобразяваме с това, от което клиентите ни имат нужда и разчитаме на индивидуален подход към тях.
Какви са предимствата на затворения процес на производство?
Затворената ни система позволява да надграждаме функционалности във всеки един момент. Електрониката се развива със скоростни темпове, а наш плюс е, че всичките ни разработки са съвместими една с друга, което прави поддръжката много бърза и качествена. С устройствата ни могат да работят максимално широк кръг от хора, включително и в неравностойно положение.
Кои са най-иновативните Ви разработки?
Със СОТ системата ние излизаме извън традиционните устройства за охрана, напредваме успоредно с технологиите в световен мащаб. Това е умна охранителна система – не само охранява, но и прави много други неща – пуска парното, климатика, лампите или активира поливането на двора ви. Погрижили сме се максимално да защитим клиентите си. Ако някой се опита да пробие системата ни чрез интернет, тя веднага известява за това. Силата ни е в това, че охранителната ни система може непрекъснато да се ъпдейтва, въпреки че имаме хиляди централи като клиентите ни получават смарт технологиите автоматично.
Кои са най-търсените ваши продукти?
На пазарен успех се радват и GPS системите, и охранителните ни централи. Изключително търсен в момента е и дайлерът – устройство, което е малко и бюджетно, но върши страхотна работа за автоматизацията. Ползва се масово в асансьорите – прави радиовръзка с асансьорните техници. Тази опция може да се използва и в домашни условия за възрастни хора, например ако на някой му прилошее. С дайлера също така може да се управляват и външни системи като врати, климатици, лампи, бойлери и др. през мобилни устройства. Ако имате вила и пътувате натам, чрез устройството можете да си пуснете от разстояние климатика или бойлери. Дайлерът може да следи статус и през телефона ви – не само отваря гаражната врата, но и наблюдава дали е затворена или не. Това са само част от нашите иновации за т.нар. „умен дом“ – да автоматизирате това, което притежавате.
Компании от кои сектори са основните ви клиенти?
GPS системата ни за проследяване се търси от компании от почти всички сектори, защото няма бизнес, който да не използва автомобили. Имаме дори клиенти с по един автомобил. Търговия, разносна търговия, спедиторски фирми, охранителни – за всеки сектор имаме разработена система, която да е максимално полезна. Имаме ВИК, земеделска техника. Можем да разберем например кога тракторът е прикачил различен инвентар. Имаме клиенти, които следят къде ходят служителите им, това са предимно търговски представители. За всеки един клиент правим индивидуална разработка. По този начин клиентът получава максимално ефективно работеща система.
За дайлерите основните ни клиенти са инсталатори, фирми, които поправят и поддържат асансьори и фирми, занимаващи се с автоматизация.
Охранителната система „Смарт гард“ се търси от охранителни фирми и фирми, които изграждат охранителни и пожарни системи.
GPS системата се купува основно в България и в Европа, а за смарт техниката имаме поръчки от цял свят.
Какви разходи спестяват компаниите, които използват GPS Systems?
Клиентите на охранителните ни системи получават сигурност в реално време. Спестяват от друг тип разходи – например от посещение на техник - системата се поддържа дистанционно, включително настройка на датчиците. С GPS системите може да се спести от разходи за гориво, да се уплътнява работното време и да се пазят повече автомобилите. Тази система може да предотврати глоби за изтекли винетки, шофьорски книжки, годишни прегледи, смяна на масла, гуми. Може да се наблюдава качеството на работа, което е до 30% оптимизация.

 

Scroll To Top